Doğru Laboratuvar Önlüğü Nasıl Seçilir?

Doğru Laboratuvar Önlüğü Nasıl Seçilir?
Doğru laboratuvar önlüğünü seçme arayışı biraz kafanızı karıştırabilir. Dışarıdaki birçok farklı laboratuvar önlükleri türleri ve çeşitleri ile neye ihtiyacınız olduğunu anlamak biraz zor olabilir. Günümüzde ise laboratuvar önlüklerinin birçok stili, uzunluğu, kumaşı ve özelliği olduğunu göz önünde bulundurursak, doğru olanı denemek ve doğru bir seçiminde bulunabilmek tabi ki en doğal hakkınızdır.
Bir laboratuvar önlüğü seçerken, laboratuvar önlüğü tipinin işe uygun olduğundan emin olmak istersiniz. Acil serviste veya Hastanede, yolunuza çıkma ihtimali olan iğrenç veya olabileceklere karşı koruma sağlamak için daha fazla kapsama alanı olan bir ceket isteyebilirsiniz. Bir Klinikte veya Özel Muayenehanede, daha şık bir görünüm ve uyum için biraz daha terzilik ile orta uzunlukta veya görüş alışverişi uzunluğu isteyebilirsiniz. Ya da bir diş hekimliği ofisinde, bilekte tam kapatma ve örgü manşetler, meydana geleceği kesin olan sıçramalara karşı koruma sağlayan, veteriner ofisinde, mıknatıs gibi evcil hayvan tüylerini çekmeyen bir kumaşa sahip olmak önemlidir. Ayrıca bir kimya laboratuvarın da polyester-pamuk laboratuvar önlüğüyle gelip ciddi yanıklara maruz kalma riski ile karşılaşmak istemezsiniz.
Ama o pahalı laboratuvar önlüğüne gerçekten ihtiyacın var mı? Ve bir düğme mi yoksa çıtçıtlı mı yoksa cırt cırtlı mı almalısınız? Detaylandırırsak;
Laboratuvar önlüklerinin işlevi ve çeşitleri
Hangi laboratuvar önlüğü tasarımı beden yapınız için en iyisidir
Doğru laboratuvar önlüğü nasıl alınır?
Hangi laboratuvar önlüğü kumaşı seçilmelidir?
Laboratuvar Önlüğü Giymek Neden Önemlidir?
Laboratuvar önlükleri ilk olarak 19. yüzyılda bilimsel ilerlemenin doğrultusunda bir simgesi olarak ortaya çıkmıştır.
Bir arıcı kıyafeti ya da bir demircinin kullandığı koruyucu özelliği taşıması gibi, uzun beyaz önlükte, kullanıcılarına bir dereceye kadar koruma sağlıyordu. Ayrıca şarlatanları ve sahte bilim adamlarını gerçek bilim uygulayıcılarından ayırt etmesi için de bir üniforma işlevi gördüler.
Ancak laboratuvar önlükleri kumaştan yapıldığı için aslında son savunma hattı anlamına geldiğini de düşünebiliriz. Daha fazla potansiyel tehlike mevcut olduğunda, bunlar genellikle eldiven, gözlük ve yüz siperi gibi diğer laboratuvar güvenlik protokolleri ve ekipmanları ile beraber kullanılmalıdır.
Neden Laboratuvar Önlüğü Giyilir?
Cildinizi ve sokak kıyafetlerinizi tesadüfi dökülmelerden, sıçramalardan ve beklenmedik reaksiyonlardan korur.
Ateşe dayanıklı ve ısıya dayanıklı kumaş ile ısıya ve yangına karşı bariyer görevi görür.
Ceket laboratuvardan çıkmadığı sürece çapraz kontaminasyonu veya bulaşmanın yayılmasını önler.
Kol uzunluğunun uygun olması veya örgü/elastik manşetler kullanmanız koşuluyla, kollarınızın rahatlığı sayesinde kolaylıkla işinize devam edebilirsiniz.
Laboratuvar önlüğünün alev alması veya tehlikeli bir dökülme olması durumunda kolayca çıkarılabilen bir bariyer görevi sağlar.
Sizi bilimsel veya tıp mesleğinin bir üyesi olarak tanımlar.
Laboratuvar önlüğü giyen doktorlarda daha fazla rahatlık ve güven hissettikleri için hastalar veya insanlar arasında güven ortamı oluşturur
Laboratuvar Önlüğü Çeşitleri Nelerdir?
Laboratuvar önlükleri tipik olarak sundukları koruma şekline göre sınıflandırmak gerekirse;
Sıçramaya dayanıklı önlükler ( sıvıya dayanıklı)
Kimyasallara dayanıklı önlükler
Yangına dayanıklı önlükler
Isıya dayanıklı önlükler
Yırtılmaya dayanıklı önlükler
Ancak, tıp uzmanlarının bazen giydiği, kısa beyaz önlük gibi koruma için giyilmeyen laboratuvar önlükleri de vardır. Bunlar, korumadan daha çok tanımlama ve ekstra depolama işlevi görmektedir.
Sabo Terli Dünyası olarak sizlere sunmakta olduğumuz tüm laboratuvar önlüğü modellerimiz kaliteli kumaşlardan yapılmıştır. Kaliteli kumaşın usta işçilikle birleşmesiyle ortaya koyduğumuz ürünlerimiz müşterilerimizden tam not almaktadır. Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için iletişim numaralarımız üzerinden ya da whatsapp destek hattımızdan bizimle iletişime geçiniz.